Flora Fluids en ketenpartners NEVAT winnen twee awards tijdens ESEF2014!

Op de openingsdag van de Techni-Show/ESEF in de Jaarbeurs Utrecht hebben Flora Fluids en ketenpartners NEVAT (Netwerk van Ambitieuze Toeleveranciers) twee ambitieuze prijzen gewonnen; zowel de ESEF Award voor Keteninnovatie als de Made in Holland Award.

Flora Fluids gaat in samenwerking met haar partners het plantenmelk-systeem verder ontwikkelen en naar de markt brengen. Met deze Nederlandse technologie kunnen inhoudsstoffen van planten worden “gemolken”. Door een elektrostatisch veld op het naaldvormige blad los te laten, gaat de plant zijn afweerstoffen afgeven. De afweerstoffen van een plant lijken op de stoffen die de mens ook nodig heeft om te overleven. Denk daarbij aan het winnen van Taxol en stoffen die een alternatief kunnen zijn voor antibiotica. De partners die mede door Holland Innovative en NEVAT bij elkaar zijn gebracht, zijn Wetering, DCD, LIOF, Rabobank Venlo e.o., TU Delft, FIS (Feed Innovation Services, Wageningen) en de HAS Hogeschool.

De jury-overweging om Flora Fluids en NEVAT hiervoor de Made in Holland Award toe te kennen, luidt als volgt: “Uniek aan deze technologie is dat de bestanddelen uit planten kunnen worden ‘geoogst’, zonder dat de plant daardoor het loodje legt. Het project is een treffend voorbeeld van een samenwerking met een duidelijke rolverdeling tussen wetenschappelijk onderwijs, onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven, waarbij ook de financiering niet is vergeten.” De jury weet naast de unieke samenwerking in de totale keten, ook de combinatie van landbouw en techniek als typisch Nederlands te waarderen.

Voor meer informatie over Flora Fluids: Klik hier!