Pulseform winnaar InnovAward 2013!

Acht Limburgse ondernemers en consortia ontvangen vandaag uit handen van Gouverneur drs. Theo Bovens de InnovAward 2013. De prijswinnaars zijn gekozen uit tientallen vindingen die zijn geboren tijdens de Floriade vorig jaar. De innovaties, vooral op het gebied van voeding, diervoer en transport, hebben geleid tot succesvolle introducties van producten.

De prijswinnaars krijgen elk een bedrag van € 30.000,- en een kunstwerk gemaakt van Limburgse materialen. De ideeën zijn ontstaan uit business to business-bijeenkomsten van Limburg & Co, een initiatief van de Provincie Limburg en Development Company Greenport (DCGV) Venlo tijdens de wereldtuinbouwexpo Floriade in Venlo die twee miljoen bezoekers trok.

De gouverneur memoreerde tijdens de prijsuitreiking dan ook het effect van Limburg & Co. ,,Een netwerk waarin ondernemers die elkaar voorheen nog niet kenden, elkaar hebben ontmoet, uitgedaagd en versterkt,” zei Bovens.

Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Grondbedrijf vindt dat innovatie een voorwaarde is voor succes. Daarbij is volgens hem samenwerking cruciaal. ,,De beste ideeën ontstaan als ondernemers, onderwijs en overheid de handen in een slaan.”

De jury over Pulseform: Pulseform in Venlo maakt machines die verschillende materialen door middel van magnetisme verbindt of vervormt. De jury voorziet in deze nieuwe vinding concrete toepassingen omdat het lassen en solderen overbodig maakt.

Bron: www.limburg.nl