‘VENLO IS HET CENTRUM VAN DE INNOVATIEVE ECONOMIE’

Op 17 april 2015 publiceerde het magazine Ondernemend Venlo een interview met Michel Weijers van het C2C ExpoLAB en Bart Verlegh van Blue Innovation Center. 

Michel Weijers en Bart Verlegh zijn het er hartgrondig over eens dat Venlo – de regio Venlo – het in zich heeft om een centrum van de innovatieve economie te worden. Het doel is meerwaarde in een kwalitatieve economie. Bijvoorbeeld producten die milieuvriendelijker en goedkoper worden geproduceerd, met meer restwaarde, of gebouwen die meerwaarde hebben voor hun gebruikers en hun omgeving.

“Het Blue Innovation Center is op dit moment het enige fysieke centrum in Europga dat zich specifiek op de blauwe economie richt”, constateert Bart Verlegh. “Het laat al een aantal mooie voorbeelden van innovatieve, kwalitatieve samenwerking tussen hightech en agro zien.” Eén daarvan is Flora Fluids dat een manier heeft ontwikkeld om op een duurzame manier inhoudsstof- fen uit planten te winnen. Omdat de plant blijft leven, kan het proces steeds weer worden herhaald.