Local Gift en Healthy Bites vallen in de prijzen

Verschillende samenwerkingspartners in het Blue Innovation Center in Venlo hebben de handen ineengeslagen om nieuwe product-markt-combinaties voor de tuinbouw te ontwikkelen. En met succes! Nog voordat Local Gift en Healthy Bites in september op de markt komen, zijn ze in de prijzen gevallen tijdens het evenement ‘tuinbouwtoppers in de hoogste versnelling’ van het ministerie van Economische Zaken en de Kamer van Koophandel.

Local Gift is een initiatief van AGRI&franchise, de telers Litjens en Compliment, Studio Baan, Freshpark Venlo en Vissers Olie. Peter Scheer van AGRI&franchise: “Het unieke aan onze samenwerking is dat we allemaal verschillende partijen in de keten zijn en het product dus van ontwikkeling en teelt tot marketing en verkoop kunnen organiseren. Local Gift is een streekproduct in cadeauverpakking dat onder andere bij tankstations verkocht gaat worden. De inhoud van het pakket kan per seizoen en oogstaanbod verschillen en uiteraard komen de producten allemaal uit de buurt. Zo creëren we een nieuwe, duurzame afzetmogelijkheid voor lokale telers. Het eerste pakket hebben we mogen overhandigen aan een afgevaardigde van staatssecretaris Sharon Dijksma en ze heeft ons laten weten dat ze het zeer waardeerde.”

Healthy Bites is nog zo’n vernieuwend initiatief dat is ontstaan bij het Blue Innovation Center. “Op een vraag van de Amsterdam Arena ben ik samen met Studio Baan aan de slag gegaan om een alternatief te ontwikkelen voor gemaksvoedsel”, vertelt Peter Scheer. “Het is lekker, gezond, hoofdzakelijk groente en geoptimaliseerd voor snelle catering. En ook hier creëren we nieuwe afzetmogelijkheden voor lokale telers. De samenwerking binnen het Blue Innovation Center is voor dit soort innovaties van groot belang. De HAS hogeschool bijvoorbeeld ondersteunt ons met ontwikkeling en contacten met telers en Blue Engineering helpt ons een speciale oven ontwikkelen waarin de ‘groente met’ kan worden gebakken, zodat we niet hoeven frituren. Ons eerste product komt in september op de markt. Het is de groentemuffin die voor vijftig procent uit groente bestaat en warm wordt geserveerd. We leggen nu de laatste hand aan het optimale recept.” Healthy Bites heeft tijdens ‘tuinbouwtoppers in de hoogste versnelling’ een geldprijs gewonnen om de producten te vervolmaken.

Peter Scheer overhandigt eerste Local Gifts pakket aan Ruud Huirne en Louise Veerbeek tijdens tuinbouwtoppers in de hoogste versnelling