Drie startups uit Blue Innovation Center genomineerd voor InnovAward

Gisteren is bekend geworden dat drie in het Blue Innovation Center gevestigde startups, Flora Fluids, Helian Polymers en Blue Engineering, samen met 17 andere startups uit Limburg zijn genomineerd voor de InnovAward. Daarmee vaardigt het Blue Innovation Center de meeste startups af van alle innovatiecentra en -campussen in Limburg.

De in het Blue Innovation Center gevestigde bedrijven richten zich vooral op innovatie op het gebied van high tech, agri en food en duurzaamheid. Zo dingt Flora Fluids mee met de InnovAward met een innovatie op het gebied van planten ‘melken’ voor diverse grondstoffen, Blue Engineering met een coating die messing rvs-uistraling geeft en Helian Polymers met innovatieve 3D printing filamenten.

Ruud Rouleaux, directeur en eigenaar van het genomineerde bedrijf Helian Polymers is bijzonder trots: ‘met deze nominatie voelen we de bevestiging dat we op het goede pad zitten. Niet alleen met onze eigen onderneming, maar ook met het feit dat we in het Blue Innovation Center gevestigd zijn. Dagelijks merken wij de synergie in innovatiekracht en ondernemersdrang en dat helpt ons in onze ontwikkeling. Bovendien kunnen we elkaar ondersteunen en adviseren waar nodig’.

Venlo sterk vertegenwoordigd bij genomineerden InnovAward

De InnovAward is twee jaar geleden door de Provincie Limburg in het leven is geroepen om innovatie in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. De genomineerden zijn gekozen uit een totaal van 75 aanmeldingen. Door de substantiële afvaardiging vanuit het Blue Innovation Center zijn startups uit Venlo met vijf nominaties samen met Maastricht het sterkst vertegenwoordigt. De andere twee startups uit Venlo zijn Djozz en Twan Heetkamp Trailers.

Over het Blue Innovation Center

Het Blue Innovation Center is een ecosysteem voor ondernemers, kennisinstellingen en startups die technologieën en ideeën willen initiëren en verder willen ontwikkelen. Het innovatiecentrum richt zich op het succesvol naar de markt brengen van (open) innovaties en het voortbrengen van nieuwe succesvolle bedrijven. Daarbij laat het centrum zich inspireren door de duurzaamheidsfilosofie Blue Economy. Het Blue Innovation Center stelt zich tot doel om in 2020 het volgende bereikt te hebben: 100 nieuwe ideeën, 20 nieuwe bedrijven en 250 banen voor hoger opgeleiden.

Voor meer informatie over andere genomineerden, klik hier.

Voor meer informatie over de InnovAward, klik hier.