lue Nieuws: over o.a. Blue Innovation, Blue Pitch en Valley Café

Op 04 maart 2015 is de eerste nieuwsbrief van Blue Innovation Center verzonden. In deze nieuwsbrief worden de laatste nieuwtjes over Blue Innovation Center en haar bewoners en partners met u gedeeld. Hieronder vindt u de integrale tekst van de laatste nieuwsbrief.

U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Klik hier voor de volledige webversie van de nieuwsbrief.

BLUE INNOVATION

Blue Innovation, hetgeen waar onze bewoners dagelijks mee bezig zijn, is geïnspireerd door de Blue Economy. Maar wat is het? In een Blue Economy staat leren van de natuur voorop, we zorgen dat afval van een productieproces nieuwe waarde krijgt in een ander productieproces en dat geld in de lokale economie blijft. Blue Economy creëert banen en zorgt voor meerdere waardestromen, waaronder ook gezondheid van mens en planeet. Blue Innovation concentreert zich op de techniek en het ondernemerschap dat nodig is om een blauwe economie voor elkaar te krijgen. In het Blue Innovation Center werkt techniek samen met marketing en educatie om ingenieuze vindingen op de markt te brengen, kennis te delen en banen te creëren.

BLUE PITCH

De eerste editie van de Blue Pitch op 12 februari 2015 is gewonnen door de duurzame koelbox van Daan van Vugt. “Ik kwam hier zonder verwachtingen”, aldus Daan. “Dit maakt het lanceren van de koelbox nu echt mogelijk!” De Blue Pitch is een initiatief van Blue Engineering, een vna de bedrijven in het Blue Innovation Center, om start-ups te helpen hun duurzame ideeën echt naar de markt te brengen. Na een workshop pitchen hebben de acht technische ondernemers zich gepresenteerd voor een jury van Blue Engineering, Rabobank en LIOF.

Lees meer

VALLEY COLLEGE @ BLUE INNOVATION CENTER

Donderdag 26 februari vond het eerste Valley College plaats in het auditorium van het Blue Innovation Center. Valley College is een initiatief van Services Valley. Gedurende Valley College worden ondernemers en startups bijgepraat over voor hen kansen en ontwikkelingen. Afgelopen Valley College ging over blue innovation en duurzaamheid. Partners Désirée Driesenaar en Bart Verlegh van het Blue Innovation Center gaven een introductie over de Blue Economy en wat je ermee kunt als ondernemer. Vervolgens gaf Lucas Brinkhaus een presentatie over hoe je duurzaamheid kunt toepassen op fietsen. Valley College werd afgesloten met een inspirerende rondleiding door Ruud Rouleaux en Sander Strijbos van Helian Polymers door hun productiehal en hun 3D Printlab.

PULSEFORM

De komende weken wordt de productiehal in het Blue Innovation Center klaar gemaakt voor de komst van een nieuwe machine. Pulseform heeft een technologie ontwikkeld als alternatief voor traditionele verbindingstechnieken zoals lassen, solderen en lijmen. De EMPF-machine werkt met een elektromagnetische pulsetechnologie die een revolutionaire verbetering van productieprocessen betekent.

Lees meer

TRAINING DUURZAAMHEID

In de training ‘Door de bomen het bos zien’ op 24 maart van 16-20 uur leer je wat duurzaamheid echt is, waarom het urgent is en nog belangrijker: hoe jij ermee aan de slag kunt in jouw organisatie. De principes van cradle to cradle, circulaire economie, the natural step en blue economy worden uitgelegd en daarna gaan we over tot actie. Voor meer informatie, klik hier.